Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 20 de febrer del 2018

Missa d’Acció de Gràcies a Vic per la Beatificació dels 109 màrtirs



El passat diumenge 11 de febrer al matí al temple de Sant Antoni Maria Claret de Vic es va celebrar la Missa d’Acció de Gràcies per la Beatificació dels màrtirs Mateu Casals, Teófilo Casajús, Ferran Saperas i 106 companys Missioners Claretians. La beatificació es va fer el 21 d’octubre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.


La comunitat dels Missioners Claretians de Vic va acollir aquesta celebració en què es van reunir familiars, amics i fidels dels nostres màrtirs.  Especialment vam fer memòria dels 24 màrtirs nascuts al bisbat de Vic. En el presbiteri hi havia el plafó amb les seves 24 fotos acompanyades pel mateix reliquiari que va ser venerat en la Sagrada Família en la carimònica de Beatificaió.

L’eucaristia va ser presidida pel P. Ricard Costa-Jussà, superior provincial, i concelebrada per membres de la comunitat claretiana de Vic. Altres claretians laics hi van participar, entre ells el G. Josep Codina, de la comunitat de Valls i prefecte d’apostolat dels claretians de Catalunya.

La celebració va coincidir amb l’eucaristia internacional que aplega, un diumenge al mes, en el Temple del P. Claret diversos col·lectius cristians de la immigració que viuen a Vic i que en altres diumenges s’apleguen en celebracions lingüístiques (angles, castellà, català).