Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 20 de febrer del 2018

La primera forja de Pere Casaldàliga

Pere Casaldàliga neix a Balsareny, comarca del Bages, el 16 de febrer de 1928; la seva infància coincideix amb la guerra civil espanyola. Són especialment interessants els seus records de joventut, la llavor del que després oferirà. 

Acabada la guerra manifesta als pares el desig de ser capellà. El desig d’anar a “missions” fa que ingressi a la congregació claretiana dels Missioners de l’Immaculat Cor de Maria. 

En tots aquests anys, i junt amb els companys claretians, li va tocar viure una formació comuna a tots els altres seminaris i noviciats. Ell s’apuntava a tot el que fes olor a iniciativa compromesa, fos espiritual, cultural o artística. Els anys de filosofia i teologia el van portar a descobrir Jesucrist, l’escatologia esperançada i la realitat de l’Església. Ja en el seu cor portava clara la seva opció per les missions i fins el seu desig pel martiri, una empremta missionera. Els aires del Concili Vaticà II i el que aquest portaria, eren ocasió d’esperó i empenta.
Aquest són alguns dels elements que han forjat el bisbe Pere Casaldàliga. Coincidint amb els seus 90 anys, podeu llegir aquest article del provincial dels Missioners Claretians, Ricard Costa-Jussà, que remarca la seva infància i formació a Catalunya que han marcat la seva biografia: http://claretians.cat/2018/02/15/la-primera-forja-de-pere-casaldaliga/