Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 20 de febrer del 2018

Els claretians celebren els 90 anys del bisbe Casaldàliga a la Llibreria Claret



El passat dimarts 13 de febrer al vespre es va inaugurar una mostra d’homenatge al bisbe claretià Pere Casaldàliga a la Llibreria Claret de Barcelona amb motiu dels 90 anys que bisbe emèrit de São Félix do Araguaia celebra aquest divendres.

Pere Casaldàliga ha escrit o ha participat en la publicació de més d’un centenar de llibres, a més de les seves poesies i de les nombroses obres i reportatges que s’han fet sobre ell. En l’apartat bibliogràfic, l’Editorial Claret va ser precursora en difondre el seu pensament a Catalunya i en la llengua materna del bisbe de Pere, amb obres com Pere LlibertatEncara avui respiro en català, o A l’aguait del Regne.

La vinculació a la comunicació i als Claretians va fer que es posés el nom de Pere Casaldàliga la sala d’actes i d’exposicions situada en l’interior de la Llibreria Claret com a homenatge permanent. La Llibreria Claret també és la única llibreria de Barcelona on es poden adquirir tots els llibres de Pere Casaldàliga que estan actualment a la venta, en una espai permanent amb les edicions vinculades al bisbe català.

Durant les properes setmanes, de manera temporal, la mostra permetrà veure un recull de llibres ja no es troben a les llibreries i alguns objectes procedents d’Araguaia. La part fotogràfica de l’exposició inclou les fotografies de Joan Guerrero publicades en el llibre Casaldàliga, la seva gent les seves causes editat per Editorial Claret. Guerrero va fer una llarga estada a Araguaia per conèixer Pere Casaldàliga i amb en un extens reportatge fotogràfic va fer un veritable retrat de la vida, les idees i l’entorn que ha marcat el bisbe claretià.

En la inauguració de la mostra hi va intervenir el provincial dels Missioners Claretians, Ricard Costa-Jussà, i la presidenta de l’Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i neboda del bisbe, Glòria Casaldàliga.
Aquí podeu llegir un resum de l'acte i veure'l sencer: http://claretians.cat/2018/02/15/els-claretians-celebren-els-90-anys-del-bisbe-casaldaliga-a-la-llibreria-claret/