Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 28 de febrer del 2017

Activitats de la delegació de joventut pel mes de març

Per aquest mes de març recordar-vos les següents activitats de la delegació. Que visquem tots una Quaresma plena de fruits de conversió!

05/03/17 SENT LA CREU Vols entrades?

Ja hem repartit més de 1500 entrades per l'eucaristia de diumenge d'inici de Quaresma. Si algún grup de joves voleu venir i encara no heu demanat entrades inscriviu-vos al següent formulari i passeu-les a buscar-les. Us hi esperem! Entrades Sent la Creu

 EL 5 de MARÇ #SENTLACREU

12/03/17 CAFÈ YOUCAT Com sé qui sóc jo?

Qui sóc realment? Escullo jo qui sóc o ho escull la societat? Sóc més fruit de la biologia i la genètica, o més de la cultura? Com influeix la religió en la meva identitat? Aquestes preguntes són avui de gran actualitat, i les debatrem cafè amb mà amb Mar Álvarez, psiquiatra infantil i d'adolescents i professora a la Universitat Abat Oliba, en un Cafè Youcat ben actual. Us hi esperem! A les 18h. a l'església de Santa Anna.

18-19/03/17 SORTIDA DE QUARESMA PER ADOLESCENTS Joc de trons The King is coming

Com cada Quaresma organitzem THE RETURN, un cap de setmana per a adolescents (14-17 anys) de parròquies i escoles per a reflexionar, jugar, pregar i sobretot tenir una experiència de Jesús! Tots portem un tron a dins, i hi ha molts candidats a ocupar-lo. A qui deixaràs que s'hi assegui? Als reis que governen el món, com l'aparença, l'èxit, l'egoisme,... o al rei coronat d'espines? Estàs preparat per la batalla? Que comenci el joc!
  • Preu: 40 euros
  • Lloc: Santa Maria de Meià (La Noguera)
  • Sortida Dissabte 18 a les 8h del matí del Seminari Conciliar de Barcelona
  • Arribada: Diumenge 19 a les 17:45h al Seminari Conciliar de Barcelona
  • Cal portar: Roba d'abric, sac de dormir, esmorzar i dinar de dissabte
 THE RETURN IV Joc de trons

Newsletter de l'ACIM

L'ACIM ens fa arribar el número 1 de la NEWSLETTER ACIM, que editaran a partir d'ara i amb una freqüència bimestral. 
 
Podeu llegir la versió completa aquí.

A més de l'objectiu de donar difusió a la tasca de l'associació, la finalitat és que aquesta publicació serveixi també com a canal de comunicació amb i entre els seus socis i sòcies. És per això que hi han inclòs un apartat específic per a totes les aportacions (notícies i publicacions d'interès que vulgueu compartir) i que els podreu enviar a la seva adreça electrònica: acim@acim.cat

Fins al proper 15 d'abril teniu temps de fer-los arribar la informació que inclouran en el segon número.

divendres, 24 de febrer del 2017

Projecte Raquel

Resultat d'imatges de projecte raquelLes estadístiques oficials ens diuen que el nombre d’avortaments provocats que es porten a terme avui a Espanya és d’uns 100.000 cada any, dels quals prop de 20.000 es fan a Barcelona, inclús en noies en edat escolar.
El cert és que l’avortament deixa darrera seu un rastre de dolor que es manifesta moltes vegades en l’aparició de diferents trastorns com depressió, ansietat, trastorns de la conducta alimentària com l’anorèxia nerviosa, consum de drogues o fins i tot suïcidi, entre d’altres, greus símptomes que en conjunt reben el nom de SPA (Síndrome Post Avortament).
 
Proyecto Raquel        Pagina InicioFa uns 30 anys va néixer als EEUU el Projecte Raquel, i fa quatre anys es va establir a la diòcesi de Barcelona, amb el suport de la Delegació de Família, amb l'objectiu d'ajudar les persones ferides per l’avortament, però també per informar i orientar els joves a fi d’evitar tant dolor ajudant-los en la seva formació, responent a la crida que fa la Evangelium Vitae (95-97) de treballar, dins la labor educativa, en la formació de la consciència, educant en el valor de la vida, la sexualitat i l’amor.

Amb aquesta finalitat, el Projecte Raquel de Barcelona ha preparat unes xerrades, en català i en castellà, d’una hora aproximadament, que ja s’han presentat en diverses entitats on han provocat un gran interès i molt bons resultats. La xerrada que ofereixen és una presentació en power point que fa referència a l’avortament provocat. Inclou dos testimonis reals en vídeo, que faciliten la reflexió sobre les conseqüències que segueixen a l’avortament (la Síndrome Post Avortament), i les causes que porten a la decisió d’avortar, orientant sobre l’amor, la sexualitat i la vida. Així mateix es fan conèixer les ajudes que hi ha quan es presenta una situació problemàtica respecte a una nova vida i al post avortament. També s’ha ofert amb notable èxit als pares d’alumnes en diferents centres.
 
Va dirigida a nois i noies des de 3r de la ESO a universitaris.
Aquesta xerrada dóna peu a què després, en altres sessions, es pugui seguir parlant sobre temes tan importants per a la formació dels nostres joves com són: l’amor humà, la sexualitat, la vida humana, etc...
 
Per a concertar una xerrada podeu contactar amb al telèfon: 628641953, o a l’e-mail: projecteraquelbarcelona@gmail.com
 
Cliqueu aquí per accedir al tríptic informatiu.

dijous, 23 de febrer del 2017

L’arquebisbe Omella expressa el seu suport a l’acollida de refugiats

Resultat d'imatges de arquebisbe omella
L’arquebisbe metropolità de Barcelona, monsenyor Joan Josep Omella, a la llum de l’Evangeli i d’acord amb la Doctrina Social de l’Església i el magisteri del papa Francesc, acompanya de cor a totes les persones refugiades demanant al Senyor la seva ajuda i el seu consol.
 
Davant la gran mobilització convocada fa uns dies l’arquebisbe Omella ha manifestat: “Dono gràcies a Déu per la generositat del nostre poble en l’acompanyament de les persones que pateixen i molt en particular, per aquelles institucions d’Església que amb la seva acció diària es troben a prop dels més vulnerables”. Monsenyor Joan Josep Omella afegeix: “Animo a totes elles a seguir fidels a aquesta tasca d’ajuda, seguint les paraules de Jesús que se’ns jutjarà per allò que fem i no per allò que diem”.
 

Missatge del Sant Pare Francesc per a la Quaresma de 2017

Resultat d'imatges de papa francesc
Us enllacem la traducció al català i al castellà del missatge del Papa Francesc per a la Quaresma 2017, que s'inicia el Dimecres de Cendra, és a dir, d'aquí just una setmana, el dimecres vinent, 1 de març. El missatge del Sant Pare es titula "LA PARAULA ÉS UN DO. L'ALTRE ÉS UN DO".

L'Humanisme en la reconstrucció d'Europa

Un any més ens plau convidar-vos a la propera Jornada que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona el dijous 27 d'abril sota el títol "L'Humanisme en la reconstrucció d'Europa: Acollida i acompanyament als nouvinguts en Educació". Trobareu el programa clicant aquí.

La inscripció és gratuïta però com l'aforament és limitat cal inscripció prèvia al mail:
secretaria.dpuniversitaria@gmail.com

dimarts, 21 de febrer del 2017

Ha mort Xavier Melgarejo


Resultat d'imatges de xavier melgarejo
Aquest dilluns ha mort a l'edat de 53 anys el pedagog Xavier Melgarejo, referent en l'àmbit docent pels seus estudi sobre el sistema educatiu finlandès. 

Va ser director del Col·legi Claret de Barcelona fins que la salut li va impedir continuar aquesta tasca. 

El funeral es farà dimecres a les 9.30h. a la parròquia Cor de Maria de Barcelona.

Més informació a Catalunya Religió.

El cardenal Lluís Martínez Sistach presenta “Un cardenal es confessa”

Resultat d'imatges de un cardenal es confessaEl proper dimarts 28 de febrer a les 12:30 h, l’arquebisbe emèrit de Barcelona, cardenal Lluís Martínez Sistach, presentarà un nou llibre que resum la seva trajectòria personal i reflecteix també l’experiència de l’arxidiòcesi de Barcelona en els darrers anys.

Les confessions del cardenal Martínez Sistach arriben un any després de la seva renúncia a seguir al capdavant de l’arquebisbat de Barcelona i just a punt de complir vuitanta anys. En clau de conversa amb el periodista i mossèn Jordi Piquer, aquest llibre-entrevista editat per Proa també es publicarà en castellà (Planeta).
  • Dia: dimarts, 28 de febrer de 2017
  • Hora: 12:30 hores
  • Punt de trobada: Biblioteca Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Carrer Valldonzella, 12. Aula B3 (2on pis) de Barcelona.
Es prega als redactors i periodistes gràfics interessats, que confirmin assistència abans del divendres, 24 de febrer a press@arqbcn.cat

dijous, 16 de febrer del 2017

Fes un punt i seguit - Recés de Quaresma

El diumenge 5 de març... Fes un punt i seguit a la teva vida! 
 
Un any més, la delegació jove del Bisbat de Sant Feliu, organitza pel primer diumenge de Quaresma  un recés, que enguany també coincideix amb el dels joves que rebran el sagrament de la Confirmació al llarg d'aquest curs.
  • Dia: 05.03.2017 
  • Lloc: Casa de l'Església de Sant Feliu de Llobregat (C. Armenteres, 35) 
  • Hora: De 17h a 20h
El recés de Quaresma és una invitació al silenci i la pregària. En aquesta ocasió col·laborarà a fer aquest moment la Paraula de Déu i el grup de música Canta la teva Fe de Tarragona.

Per a inscriure't (o inscriure el teu grup) omple el següent formulari
 
 

dimarts, 14 de febrer del 2017

Presentació de la Carta Apostòlica Misericordia et misera del Papa Francesc



«la quarta hora de dimecres»
Dimecres, 15 de febrer de 2017, a les 12,10 h
Aula Magna
[retransmissió en streaming: www.edusantpacia.cat]
«Presentació de la Carta Apostòlica
Misericordia et misera del Papa Francesc»
Hi intervindran:
Dr. Joan Planellas, degà FTC
Dr. Jaume Aymar, degà FFC
Dr. David Abadias, degà FHEAG
Dr. Armand Puig i Tàrrech, rector AUSP
Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i gran canceller AUSP

ACTIVITAT OBERTA A TOTHOM